Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вампирско зъбче

[post-views]
Вампирско зъбче

milena_boqdjievaПосред лято нацията ни изглежда доста по-кръвожадна, отколкото би ни се искало. Тревожни данни излязоха от поредния сондаж на ГАЛЪП – повече от половината ни сънародници не са против смъртното наказание. Точно една трета от анкетираните са твърдо „за”, а цели 21 процента нямат мнение. Какво означава да нямаш мнение по въпроса, дали някой може да е господар на човешкия живот? Замислете се, хора, в нашата държава съдебната система не е нещо, на което може да се има доверие. Не сте ли чували за съдебни грешки? Не сте ли виждали по новините протестите на мотористите, които всеки ден продължават, защото беше освободен човек, погубил двама души и той, разбира се, напуснал страната!

На чашка всеки приказва колко лошо е в Турция след опита за преврат. Уволняват учители и магистрати, арестуват политически опоненти и разбира се, ще възстановят смъртното наказание. От съседите ли се повлия общественото ни мнение? Защо вземаме назаем от другите само най-лошото?

Ами ако на някого му хрумне да спретне едно референдумче за възстановяване на екзекуциите? Нали е модата на допитванията?

Спокойно, това е единственият референдум, който няма да се случи в България. Родните политици няма да го допуснат, защото резултатът е предизвестен. А след него ще трябва да излезем и от Европейския съюз, и от Съвета на Европа дори. И да си останем само с едно вампирско зъбче. И ще градим ешафоди.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Милена Бояджиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found