Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

И Германия въведжда нови мерки за сигурност

[post-views]
И Германия въведжда нови мерки за сигурност

germania sigurnostГерманското правителство обяви новите си мерки за сигурност, в отговор на растящата заплаха от терористични нападения в страната.
Германският вътрешен министър Томас де Мезиер обяви новите мерки за сигурност. Ако бъдат приети, властите ще отнемат двойното гражданство на хора, които воюват на страната на ислясмитски групировки в чужбина. Ще се ускори процедурата по депортиране на лица, обвинени в тероризъм или други криминални прояви.

Мерките предвиждат още увеличаване на видеонаблюдението, в частност – въвеждането на по-засилена система за лицево разпознаване. В новия закон е планирано да отпадне лекарската тайна и докторите ще могат да информират властите, ако техен пациент сподели с тях нещо за планирани нападения.
Част от мерките предвиждат и създаването на специални центрове, които да се борят с киберпрестъпленията и да провеждат мониторинг на т.нар тъмния нет.
До 2020 г. правителството ще  отвори нови 4600 работни позиции в германските служби за сигурност, като ще увеличи бюджета им с 2 милиарда евро. Това, което отпадна, са плановете на правителството да забрани носенето на бурки. Германия е в повишена тревога след серията от нападения през последните седмици, при които бяха убити 15 души. Част от атаките бяха извършени от бежанци, симпатизиращи на ИДИЛ.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани