Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бариера срещу нелегалните мигранти

[post-views]
Бариера срещу нелегалните мигранти

sn 07Границата между България и Сърбия е изключително важна за цяла Европа и затова се опитваме да приложим всички възможности за съвместни дейности в рамките на двустранните ни отношения. 
Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на работна среща с министъра на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович, провела се на ГКПП-Калотина. Осъзнаваме, че самостоятелните усилия на отделните държави не могат да осигурят такава степен на защита, каквато бихме постигнали, ако усилията са обединени. Ето защо правилният подход е да работим заедно и с общи усилия да противодействаме на нелегалното преминаване на границата. Съвместните усилия между близки и съседни държави могат да гарантират много по-добра защита на границата и сигурност в пограничните райони, допълни още министър Бъчварова. 
Очакваме помощ от Фронтекс за подсилване на охраната на границите ни с 200 служители от агенцията, тъй като става въпрос за европейската сигурност. Имаме уверения, че ще получим подкрепа основно по българско-турската граница, както и за недопускане на нелегално преминаване на българско-сръбската граница, каза още министър Бъчварова. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани

15 юли 2024