Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Балчик отбелязва Празника на ВМС

[post-views]
Балчик отбелязва Празника на ВМС

Balchik1Тържествени събития по случай празника на Военноморските сили се състояха в Балчик, съобщиха от ВМС. Организирани съвместно с община Балчик те започнаха с военен ритуал по полагане на венци и цветя на „Паметник на защитниците на град Балчик“.
Проведе се празнично шествие до сцена „Мистрал“, където Представителният духов оркестър на Военноморските сили изнесе концерт по случай 137-та годишнина от създаването на военния флот на България. На тържествата присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, кметът на община Балчик Николай Ангелов, много граждани и гости на града. 
Днес в Щаба на ВМС във Варна ще се проведе церемония за награждаване на военнослужещи от Военноморските сили от областния управител на Варненска област, кмета на град Варна и командира на ВМС. Вечерта пред входа на Фестивалния и конгресен център (ФКЦ) ще има концерт на Представителния духов оркестър на ВМС.
Утре от 10.00 до 15.00 ч. гражданите и гостите на Варна ще могат да разгледат кораби от ВМС на Морската гара. Вечерта във ФКЦ е предвидено тържествено събрание – концерт за Празника на ВМС.
В неделя сутринта на Морската гара във Варна тържествено ще бъдат вдигнати флаговете на корабите от ВМС. С военен ритуал ще бъдат присвоено първо офицерско звание на випускниците от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, след което гражданите и гостите на града ще могат да разгледат корабите на ВМС.


 

Най-ново

Единична публикация

Избрани