Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Висш генерал от НАТО идва у нас

[post-views]
Висш генерал от НАТО идва у нас

general_schisslerЗаместник-председателят на Военния комитет, най-висшия военен орган на НАТО, генерал-лейтенант Марк Шислер, пристига днес на тридневно официално посещение в България по покана на началника на отбраната генерал Константин Попов.
В рамките на визитата генерал-лейтенант Шислер ще се срещне с генерал Попов, с командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, с началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ комодор професор д.в.н. Боян Медникаров. В събота и неделя генерал-лейтенант Шислер и генерал Попов ще присъстват на проявите за Празника на ВМС и на военния ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. 
Военният комитет се състои от началниците на щабовете по отбраната (началници на генерални щабове) на всички 28 страни от Алианса. Той действа в тясна връзка със стратегическите командващи на НАТО с цел да представи планове, проблемни въпроси и препоръки за политическо утвърждаване и дава ясни военни указания към стратегическите командващи, основани на решенията на Военния комитет на Северноатлантическия съвет. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани