Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военни полицаи положиха клетва

[post-views]
Военни полицаи положиха клетва

Новопостъпилите се вливат в редиците на Регионалната служба в Сливен


Sliven1Четирима новоназначени военни полицаи – един лейтенант и трима редници, положиха клетва на плаца на Регионалната служба „Военна полиция“ – Сливен, с директор полковник Деян Цветков.
Строят беше приет от заместник-директора на служба „Военна полиция“ – София полковник Драган Драганов. Той посочи смисъла на този свят акт – полагането на военна клетва, в своето слово, с което се обърна към присъстващите. Военната клетва има огромна стойност както в настоящия момент, така и в предходните съдбовни периоди от историята ни, когато верността и достойното служене на род и Родина винаги са били на най-преден план, допълни още полковник Драганов.
От името на четиримата военнослужещи, положили клетва, редник Стойчев също произнесе слово, в което изрази общото разбиране за значимостта на клетвата и за осъзнаването отговорността на службата, която ще изпълняват. 
На ритуала присъстваха директорът на ТД на ДАНС – Сливен Николай Чиликов, командирът на военно формирование 22220 полковник Любомир Вачев и от учебен полигон „Ново село“ – представители на военната полиция на американската армия, роднини и близки на четиримата. За тържествената атмосфера на събитието допринесе с изпълненията си Военният духов оркестър на в. ф. 22 220 с диригент капитан Калин Гемеджиев.

Валерия Тодорова

Най-ново

Единична публикация

Избрани