Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Награди за воини от Белене

[post-views]
Награди за воини от Белене

Бойците от инженерния полк са издирвали деца в река Янтра

1-nagradaВоеннослужещи от 55-и инженерен полк в Белене бяха отличени със заповед на министъра на отбраната за проявен професионализъм в дейности в помощ на населението. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев посети полка в крайдунавския град. На среща с личния състав той награди от името на министъра на отбраната командира на военното формирование полковник Росен Арабаджиев с награден знак „За вярна служба под знамената“ – трета степен (на снимката). Полковник Арабаджиев е отличен за проявен висок професионализъм и създаване на отлична организация на дейността по безопасните условия на труд, съобщиха от МО.
За проявен изключителен професионализъм, себеотрицание и високо чувство на отговорност при изпълнение на поставена задача, със заповед на министъра на отбраната бяха наградени и шестима военнослужещи от инженерния полк. Това са лейтенант Димитър Маринов, редник трети клас Георги Георгиев, ефрейтор втори клас Николай Шопов, редник трети клас Гюрсел Реджебов, редник трети клас Павел Лоринков и сержант Георги Начев. През юни те участваха в спасителна акция за издирване на изчезнали деца във водите на река Янтра.
При връчването на наградите генерал-майор Боцев изказа и своята лична благодарност към военнослужещите за проявения висок професионализъм и отличното изпълнение на поставените задачи. В церемонията във военното формирование в Белене участваха ИД директорът на дирекция „Социална политика“ Иво Антонов и ИД началникът на отдел „Социални дейности“ о. р. полковник инженер Диян Валянов, държавен експерт в същата дирекция.   

Най-ново

Единична публикация

Избрани