Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Накратко

RUSIA UCHENIEРуският флот започва учения 
в Средиземно море

Руска корабна ударна група ще започне тактическо учение в източната част на Средиземно море от 15 август, съобщи прeсслужбата на Министерството на отбраната на Русия. Учението ще се проведе в съответствие с плановете за подготовка на Черноморския флот, а в състава на ударната група влизат най-новите малки ракетни кораби „Серпухов“, „Зелена долина“. Освен това са привлечени и няколко съда за обезпечаване на ВМФ.

„В хода на ученията ще бъде проверена способността на силите на флота за действие при разрешаване на кризисни ситуации, свързани със заплахи от терористичен характер“, съобщиха от руското военно ведомство.
Корабите ще отработят ред задачи, в частност, „ще изпълнят артилерийски и ракетни стрелби в условия, максимално приближаващи се до боевите“.

Байдън ще посети Белград

Американският вицепрезидент Джо Байдън ще посети Белград и Прищина в началото на следващата седмица, съобщиха от Белия дом в четвъртък. По време на визитата на Балканите между 15 и 17 август Байдън ще се срещне с президента и министър-председателя на Сърбия и ще разговаря с властите на Косово.

В съобщението не се посочват темите, които ще обсъжда американският вицепрезидент.

Арестуваха пишман алпинист 
в Ню Йорк

Полицията в Ню Йорк е арестувала мъж, който се е опитал да изкачи Trump Tower, използвайки въжета. Работници са премахнали прозорците на 58-етажния небостъргач, за да попречат на мъжа да продължи по-нагоре. 

Полицейските служители са хванали катерача, когато е достигнал 21-вия етаж и са го вкарали в сградата.

В момента сградата е седалище на президентската капания на кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп. Той също така живее в сградата, но в момента на инцидента не е бил в Ню Йорк.

20 пострадаха при взрив в САЩ

Около 20 души са пострадали при взрив, който е избухнал по време на пожар в къща в град Силвър Спринг, щата Мериленд.

Сред пострадалите има няколко пожарникари, които са били на мястото за потушаване на пожара.

В резултат на взрива са нанесени значителни щети върху къщата. Причините за взрива все още се изясняват.

Стреляха по автобус 
с журналисти в Рио

Пореден инцидент помрачи Олимпийските игри в Рио де Жанейро, след като трима души пострадаха след стрелба по автобус, превозващ журналисти, отразяващи събитието, предадоха световните агенции.

Два прозореца на автобуса били разбити, след като били улучени от куршуми или камъни в района на фавелата „Сидади ди Деуш“.

Автобусът отивал от спортния комплекс „Деодоро“ към главния пресцентър. След нападението превозното средство било ескортирано от военни до края на пътуването. Тримата леко пострадали от счупени стъкла са доброволец от Турция, журналист от аржентинския вестник „Насион“ и негов колега от Беларус.

Разпитват основателя 
на „Уикилийкс

Еквадор е постигнал споразумение за позволяване на шведското правителство да разпита основателя на „Уикилийкс“, съобщиха еквадорските власти. В заявление външното министерство съобщи, че е било изпратено писмо от страна на еквадорското правителство за свикване на среща с шведски представители в еквадорското посолство в Лондон, където Асандж живее от юни 2012 г.

Срещата ще се състои „в следващите седмици“, гласи заявлението. Джулиан Асандж е изправен пред съдебно преследване в Швеция по обвинение в изнасилване.

Най-ново

Единична публикация

Избрани