Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп не заплашвал Хилари със смърт

[post-views]
Тръмп не заплашвал Хилари със смърт

TRYMPКандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви във вторник вечерта, че активистите за правата за притежание на оръжие могат да се задействат и да спрат опонента му от Демократичната партия Хилари Клинтън, предаде агенция Ройтерс. Някои хора от публиката зад Тръмп са трепнали, когато той е направил коментара си.

От предизборния щаб на Хилари Клинън определиха забележката като „опасна“. „Лице, което иска да бъде президент на Съединените щати, не трябва по никакъв начин да внушава насилие“, заявиха от там.

Помолени да обяснят какво има предвид Доналд Тръмп, от неговия предизборен щаб обясниха, че той просто е призовавал привържениците на Втората поправка да се обединят и да дадат гласа си за него.

„Това се нарича сила на обединението – хората, привърженици на Втората поправка, имат невероятен дух и са много единни, което им дава голяма политическа сила“, се казва в изявлението от щаба на Тръмп.

По-късно на митинг във Файетвил, Северна Каролина, при представянето на Доналд Тръмп, бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани обвини медиите, че са извадили от контекста забележката на кандидата на републиканците, за помогнат на Клинтън да спечели надпреварата.

„Това показва, че по-голямата част от пресата играе в отбора на Хилари Клинтън. Те правят всичко възможно, за да унищожат Доналд Тръмп“, добави бившият градоначалник.

Мнозина противници на Тръмп обаче побързаха да окачествят казаното от него като „смъртна заплаха“ срещу Клинтън.

Най-ново

Единична публикация

Избрани