Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ивет Лалова се класира на полуфиналите в спринта на 200 метра в Рио де Жанейро

[post-views]
Ивет Лалова се класира на полуфиналите в спринта на 200 метра в Рио де Жанейро

vlcsnap-2016-08-15-18h40m00s60Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова се класира з аполуфиналите на 200 метра. Тя спечели безапелационно серията си и е сред 24-те най-бързи в тази дистанция. Българката преодоля дистанцията за 22.61 секунди. След малко по-бавен старт, тя настигна съперничките си на виража, а във финалните метри дори се отскубна от тях и дори накрая имаше време да се огледа как се движат конкурентките ѝ, които обаче не я заплашиха. Полуфиналното бягане е в ранните зори на 17 август. Лалова ще стартира от 4:00 часа сутринта. Родната надежда за добро представяне ще може да разчита да тръгне в по-удобен коридор на това бягане, защото спечели серията си, а победителите ще получат по-добрите места в предпоследния старт от надпреварата на 200 метра.

Българите Румeн Димитров и Георги Цонов отпаднаха в квалификациите на троен скок на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро. Румен Димитров даде 26-и резултат в пресявките от 16.36 метра, а Георги Цонов остана на последната 39-а позиция от записалите успешни опити със скромните 15.20 метра. Цонов направи два фаула в първите си два опита, а в стремежа си към сигурност в последния си трети скок той направи малък метраж. В надпреварата се включиха 47 състезатели.

Митко Ценов отпадна в квалификациите на 3 000 метра бягане с препятствия при мъжете от програмата на лекоатлетическия турнир на Олимпиадата в Рио де Жанейро. В първа серия българинът финишира последен, 14-и с време от 8.54,79 минути. Победител в серията стана Хилари Бор от Съединените щати с 8.25,01 минути. Последен във финала на дисциплината с време от 8.27,69 минути влезе Хамид Езине от Мароко.

Най-ново

Единична публикация

Избрани