Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ботев (Пд) – Славия 3 : 2

[post-views]
Ботев (Пд) – Славия  3 : 2

славияБотев (Пд) обърна Славия и спечели с 3:2 в мач от Първа професионална лига. Двубоят бе изключително динамичен, като освен петте гола и двата червени картона, феновете на футбола видяха още греда и множество положения.
Двубоят започна по-добре за гостите от Славия и в 15-тата минута откриха резултата след гол на Сердер Сердеров. Ивайло Димитров се отчете със страхотен пробив и асистенция. В 36-тата минута Ботев изравни от нищото. Страхотна комбинация между Иван Стоянов и Неделев намери последния непокрит в пеналта и той преодоля Кирев и прати топката в мрежата. Така и завърши първата част, в която Славия стартира уверено, но в края отстъпи инициативата на домакините. В 47-ата минута  бразилецът Жоао Паоло отбелязя след добавка. Първо Бризола стреля, но Кирев спаси, а при добавката Паоло вкара за 2:1.
В 51-ата минута  само в рамките на две минути защитникът Димитър Буров от Славия получи два жълти картона и остави своите с човек по-малко на терена. Това доведе до спад в играта на белите и в 61-ата минута Марио Кирев събори нахлуващия на скорост Жоао Паоло и съдията отсъди дузпа. Тодор Неделев вкара от бялата точка и така Ботев си подпечата победата в срещата. В 70-тата минута Марио Кирев си изпусна нервите срещу децата, които връщат топките в игра и получи втори жълт картон. Така Славия остава с двама човека по-малко. В 88-ата минута Ивайло Димитров намали от дузпа, която бе доста пресилена. До края на срещата нов гол не падна и Ботев постигна първа победа в шампионата. Славия пък допусна трета поредна загуба.

Най-ново

Единична публикация

Избрани