Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Въздушен удар по болница в Йемен – десетки загинали и ранени

[post-views]
Въздушен удар по болница в Йемен – десетки загинали и ранени

сирия болницаНай-малко 25 души са загинали и над 20 са ранени при въздушен удар по болница в северозападната част на Йемен, съобщиха от организацията „Лекари без граници“. Атаката е била извършена от водената от Саудитска Арабия коалиция, съобщават  световните агенции. Сред загиналите има лекари, медицински сестри и деца.
Според свидетели на нападението, лекарите не са били в състояние незабавно да евакуират  ранените от болницата, тъй като военните самолети продължили да летят над района. Това е четвърта атака срещу сграда на „Лекари без граници“ за по-малко от година. Над 70 медицински учреждения в Йемен са били подложени на обстрел и са били разрушени от участниците в конфликта, който продължава от 2014 г. насам. Статистиката бе изнесена от пресслужбата на ООН във връзка с последния въздушен удар над болница в провинция Хаджа. „Генералният секретар е дълбоко обезпокоен от активизацията на въздушните удари и продължаващите сухопътни боеве и обстрели, особено в населените места“, се казва в разпространеното заявление.
Във въоръжевния конфликт в Йемен участват от една страна бунтовници хусити, лоялни на бившия президент Али Абдула Салех и от друга – правителствени сили и опълчение, подкрепящо сегашния президент Абд Рабу Мансур Хади.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани