Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В предизборна реч, Доналд Тръмп сравни Хилари Клинтън с Ангела Меркел

[post-views]
Битката за Белия дом – бунт срещу системата

TRUMPКандидатът на републиканците за президент на Съединетите щати Доналд Тръмп сравни съперника си при демократите Хилъри Клинтън с германския канцлер Ангела Меркел. Сравнението Тръмп направи по време на предизборно събитие в щата Охайо. 
По думите на Доналд Тръмп, бившият държавен секретар Хилари Клинтън искала да бъде Меркел на САЩ. Но това, според него, щяло бъде трагедия. Той припомни бежанската криза и проблемите, които тя е донесла на Германия като невиждан скок на престъпността. Според Тръмп, САЩ си имат достатъчно проблеми, за да добавят и още един.

Хилари Клинтън иска да бъде Ангела Меркел на Америка, а вие знаете какви бедствия докара на Германия и германския народ масовата миграция. Престъпността се увеличи до невиждани размери.

 

Световните агенции обаче припомнят, че само преди година в свое интервю Тръмп определи Меркел като „най-великия лидер в света в момента“.  В същото време американският вицепрезидент Джо Байдън остро разкритикува думите на Тръмп. Байдън взе участие в кампанията в подкрепа на американския кандидат за президент от Демократическата партия, Хилъри Клинтън.

В цялата си история Съединените щати не са имали кандидат от основна партия, който да е толкова зле подготвен по въпросите за националната сигурност като Доналд Тръмп. По-плашещото е, че Тръмп дори не се опитва да се преструва, че е наясно по този въпрос. 

Доналд Тръмп промени позицията си за НАТО и заяви, че ще работи в тясно сътрудничество с организацията, за да победи т. нар.Ислямска държава. Освен, че коригира своята позиция за НАТО от по-рано, той повтори, че неговата администрация ще работи и с Русия, за да победи ИДИЛ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани