Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия и САЩ обсъждат общи действия срещу бойците в Алепо

[post-views]
Заради небрежно отношение ЦРУ е изтеглило от Русия топшпионин през 2017 г.

rusia usaРусия и САЩ може да формират военен съюз за извършване на съвместни операции в Сирия. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Москва и Вашингтон са близо до започване на общи военни действия срещу бойците в Алепо.
Русия и преди е правила изявления за евентуално съвместно военно сътрудничество със САЩ в Сирия, на които американското правителство и въоръжени сили обаче са реагирали скептично. Междувременно Шойгу заяви, че действията на Русия са предотвратили удар на НАТО в Сирия с 624 крилати ракети.
Сергей Шойгу, министър на отбраната на Русия коментира:
 

„В момента сме в много активна фаза на преговори с нашите американски колеги, ние се приближаваме стъпка по стъпка до план – и аз говоря само за Алепо тук, – който наистина ще ни позволи да започнем сражения заедно, за да донесем мир, така че хората да могат да се завърнат по домовете си в тази размирна територия”. 

САЩ и Русия редовно водят консултации за укрепяване на режима на прекратяване на огъня и разширяването на достъпа на хуманитарна помощ в Сирия. Така Държавният департамент на САЩ коментира изказването на Шойгу за взаимодействието на Вашингтон и Москва.

Най-ново

Единична публикация

Избрани