Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

100 офицери от Фронтекс ще пазят границата ни

[post-views]
100 офицери от Фронтекс ще пазят границата ни

frontex-karta100 офицери от Фронтекс ще пазят границите ни. 85 от тях ще помагат в охраната на сухоземните ни граници, а 15 от тях ще съдействат на граничните контролно-пропускателни пунктове. Пристигащите  служители от европейската гранична агенция ще сменят техни колеги, които досега са подпомагали екипите на българската гранична полиция.
Агенцията изпраща и технически средства за наблюдение по въздух и суша на границите.През последните няколко седмици България отчита двойно увеличение на мигрантите, които се опитват да влязат нелегално в страната – от 100 на 200 на денонощие.
Междувременно над 2000 мигранти, идващи от България, са спрели сръбските военнополицейски гранични патрули само за три седмици, предаде агенция Асошиейтед прес.
За същия период от време са арестувани 24-ма трафиканти на хора, Информацията съобщи говорителят на министерството на отбраната в Белград Йован Кривокапич.
Задържани са общо 2272 мигранти, идващи най-вече от Сирия, Афганистан и Пакистан.
Кривокапич пояснява, че 454 мигранти са открити и арестувани във вътрешността на Сърбия. Всички те са настанени в приемни центрове.

Най-ново

Единична публикация

Избрани