Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дилма Русеф написа писмо до бразилците. Приема критиката, но настоява, че е невинна

[post-views]
Русеф: Няма да подам оставка

dilma-rusevОтстраненият президент на Бразилия Дилма Русеф призна в писмо до нацията, че е допуснала грешки, но не е направила нищо, което да заслужава импийчмънт. Русеф бе обвинена в използването на незаконни финансови маневри, за да прикрие мащабите на икономическите проблеми на страната при преизбирането й през 2014 г. Тя ще се изправи пред Сената на 25 август, четири дни след края на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.
В писмото си до нацията, Русеф заявява, че бразилските граждани сами трябва да могат да изберат най-добрия начин, по който да се подобри управлението на страната. Русеф обяви още, че ако бъде оставена на президентския пост, ще направи всичко необходимо, за да умиротвори страната, включително и да организира референдум за провеждане на предсрочни президентски избори.  
 

Гледам сериозно на критиките за моето правителство, за допуснатите грешки, приемам тези критики със смирение и решителност, така че да можем да изградим нов път напред. Аз съм невинна.

На фона на обръщенито към нацията на Русеф дойде и новината, че Федералният върховен съд на Бразилия е образувал дело срещу нея.   Подозрението е, че тя се е опитвала да препятства разследването за корупцията в държавната петролна и газова компания „Петробрас“. Федералната полиция, която разследва делото, смята, че участниците в престъпната финансова схема са откраднали от бюджета на компанията няколко милиарда долара. Сред подсъдимите по делото са повече от 60 бразилски политици.  Корупционният скандал е в центъра на общественото внимание в Бразилия повече от две години. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани