Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заради наводненията Македония отмени празника на армията. България изпраща хуманитарна помощ

[post-views]
България помага на Скопие в бедствието

makedoniq-navodnenie Българското правителство одобри решение за изпращане на хуманитарна помощ за Македония за преодоляване на последствията от природното бедствие, сполетяло страната на 6 и 7 август. В същото време  Министерството на отбраната на Македония отмени отбелязването на празника на Армията, заради жертвите на наводнението.
Решението за отмяна на празника на армията е било взето от ръководството на министерството и на Генералния щаб. Празникът беше отбелязан сивмолично – с полагане на цветя на партизанските гробища и на паметниците на бившите призединти на страната. Междувременно България изпрати три камиона хуманитарна помощ за справяне с последиците от бедствието.
Главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, коментира:

Материалната помощ включва преди всичко инструменти за почистване, говоря за лопати, колички…

Имуществото се осигурява от Министерството на отбраната, МВР, Министерството на регионалното развитие, земеделското и здравното министерство, както и от БЧК. Стойността му е близо 120 хил. лева. Страната ни беше първата, която изпрати спасителни екипи в Скопие в деня след бедствието, за да подпомогне местните власти и населението за по-бързото възстановяване.

Най-ново

Единична публикация

Избрани