Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За първи път Русия удря „Ислямска държава” от Иран

[post-views]

russian-airstrikes-syria_samoletiРуски бомбардировачи нанесоха въздушни удари по терористи в Сирия, след като излетяха от летище „Хамадан“ в Иран. Това съобщи пред журналисти представител на Министерството на отбраната в Москва. За първи път Москва използва иранско летище за операции в Сирия.
След излитането от Иран, бомбардировачите са нанесли групов въздушен удар по обекти на ИДИЛ в няколко сирийски провинции, уточниха от руското Министерство на отбраната. Унищожени са 5 склада с оръжия, боеприпаси и горива, командни пунктове и лагери за обучение на терористи. Според американския политолог Андрю Таблър това е нов етап от войната в Сирия.

За първи път Русия е използвала иранска база за въздушните удари, което говори за ескалация на бойните действия в Сирия. Мисля, че по този начин се прави опит да се принуди администрацията на Обама да вземе мерки за разрешаване на ситуацията в Сирия, преди да  е избран  следващият президент. Повечето хора в Русия са на мнение, че следващият американски президент, особено, ако е Хилари Клинтън, ще бъде много по-агресивен във военните си действия на места като Сирия. 

Използването на ирански въздушни бази за нанасяне на удари в Сирия е достойно за съжаление, но не е изненадващо, заяви в отговор на действията на Русия говорителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонър. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани