Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хроника на бедствията от последните дни

[post-views]
Над 29 000 души бяха евакуирани в Канада заради горски пожари

kanada-pojar2Броят на жертвите на историческите наводнения в американския щат Луизиана достигна 13 души. Около 40 хил. домове са засегнати от природната стихия, която губернаторът Джон Бел Едуардс нарече „безпрецедентна“. В същото време службите за спешна помощ в Южна Калифорния се борят общо с осем горски пожари, които са обхванали площ от 120 квадратни километра. 

Расте броят на жертвите от наводнението в Луизиана

Близо осем хиляди души са настанени в приюти заради наводненията в Луизиана. Все още е в сила извънредното положение в щата. Заради проливните дъждове повечето от реките в щата преляха и така се стигна до наводнения в редица градове. На помощ на пострадалите бяха изпратени допълнителни полицаи и подразделения на Националната гвардия. Хиляди хора останаха без подслон след стихията, жертвите на бедствието достигнаха 13.  

Огнена стихия – пожарите в Южна Калифорния не стихват

В същото време над 1 300 пожарникари продължават да се борят с огнената стихия в в Южна Калифорния. Пожрите, обхванали района са общо 8, на площ от 120 квадратни километра. Губернаторът на Калифорния Джери Браун обяви извънредно положение в окръг Сан Бернардино. Над 82 хиляди души подлежат на задължителна евакуация поради „непосредствена заплаха за обществената безопасност, пътното движение и сградите“. Затворени заради стихията са множество пътища, сред които и главната междущатска магистрала от Лос Анджелис до Лас Вегас.  Заради сушата, ветровете и температурите от над 35 градуса по Целзий, се очаква пожарът да продължи да бушува и в следващите дни.     

Най-ново

Единична публикация

Избрани