Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Анатолий Макаров е новият руски посланик в България

[post-views]
Анатолий Макаров е новият руски посланик в България

1-Анатолий МакаровАнатолий Макаров бе назначен с указ на президента Владимир Путин на поста посланик на Русия в България. Държавният глава освободи от длъжност досегашния посланик у нас Юрий Исаков, който бе у нас от 2008 г.
Макаров е роден на 31 октомври 1951 година. Владее английски и холандски език. Заема различни дипломатически служби от 1977 година.
 От 1994 до 1998 година е старши съветник в Постоянното представителство и заместник постоянен представител на Русия в ЕС. От 1998-1999 година е заместник-директор на Четвъртия европейски департамент на външното министерство на Русия.
В периода 1999-2002 година заема длъжността заместник-директор на Департамента за общоевропейско сътрудничество към ведомството. От 2006 до 2012 година е извънреден и пълномощен посланик на Русия в ЮАР и Лесото. От 2012 година е директор на Департамента за работа със съотечествениците към руското външно министерство. Той се занимава предимно с държавите, където има руски малцинства или многобройни руски общности. България е точно от тези страни.
Макаров е носител на Ордена на дружбата за значителен принос в реализирането на външнополитическия курс на Руската федерация.

Най-ново

Единична публикация

Избрани