Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дървени кораби с железни моряци

[post-views]
Дървени кораби с железни моряци

divizionДивизионът с дървени кораби и железни моряци има перспективи и в бъдеще! Това каза по време на честването на 65-та годишнина от създаването на Дивизион миночистачни кораби капитан първи ранг Павлин Щерев.

Командирът на дивизиона поздрави военнослужещите, благодари им за отличното изпълнение на поставените задачи и им пожела да се борят за чисти фарватери в истинското и житейското море, съобщиха от ВМС.

Церемонията в пункта за базиране Бургас започна с тържествено издигане на националния флаг и флаговете за разцветяване. Военно формирование 18360 е наследник на миночистачната рота – Созопол. На 18 август 1951 г. българският Военноморски флот получава четири трални кораба – два морски тралчика (проект 254) и два рейдови тралчика (проект 253), с което се поставят основите на формированието. Първи командир на дивизиона е капитан първи ранг Иван Добрев.

Капитан първи ранг Велко Велков – зам. -началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби, поздрави личния състав на дивизиона, като пожела на военните моряци висок воински дух и все така всеотдайно да работят за утвърждаване на авторитета и престижа на Военноморските сили на България.

Най-ново

Единична публикация

Избрани