Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ивет си тръгна като кралица

[post-views]
Ивет си тръгна като кралица

LALOVA-2Ивет Лалова-Колио се сбогува с олимпийската писта с осмо място във финала на 200 метра. 32-годишната спринтьорка, за която това беше последна Олимпиада, финишира за 22.69 сек (-0.1 м/сек). Това беше втори олимпийски финал за Ивет на 200 метра след Игрите в Атина през 2004 година, когато се нареди пета и общо трети на форум под петте преплетени кръга, тъй като в гръцката столица преди 12 години тя финишира четвърта на 100 метра. 
Илейн Томпсън пък спечели втората си олимпийска титла в Бразилия. След като по-рано през седмицата ямайката триумфира в късия спринт на 100 метра, тя беше безапелационна и на половин обиколка и стигна до първата позиция с личен рекорд за сезона от 21.78 сек. За последно злато на 100 и 200 метра на олимпийски игри при жените постигна Флоранс Грифит-Джойнър в Сеул през 1988 година.
„Чувствам се прекрасно заради факта, че участвах на този финал. За мен беше не само щастие и удоволствие, но и голяма чест. Истината е, че имах сериозни физически проблеми и трябваше да стискам сили до последно. Платих си за силното бягане в полуфинала. Сега исках единствено да завърша състезанието с най-добрия си резултат за сезона, но тази прословута контузия не ми позволи. Въпреки всичко, се радвам, че бях финалистка в любимата си дисциплина. В спринта човек никога не може да се пази. След излизането от завоя усетих болка, но това е част от живота на всеки спортист.“, заяви развълнуваната спринтьорка след финала. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани