Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нови лодки получават Сухопътните войски

[post-views]
Нови лодки получават Сухопътните войски

lodki1Започна получаването на новопридобитите надувни лодки RIB – 580C – 2, съобщиха от Сухопътните войски. Плавателните съдове имат извънбордов двигател SEANOVA T15BMS и са снабдени с допълнително оборудване към тях. Лодките се получават от поделенията на СВ, които имат в състава си формирования за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия при наводнения (ФОППБ).

След като надуваемите лодки бяха получени във военно формирование 28880 – Белене с командир полковник Росен Арабаджиев, започна началното обучение на военнослужещите от ФОППБ за екплоатацията им.

Обучението с групите преминава в рамките на два дни от инструктори от Центъра за инженерни специалисти сержант Бисер Георгиев и ефрейтор Камен Петров и под ръководството на старши лейтенант Георги Георгиев от военно формирование 28880.

Започна и обучението на първата група представители на ФОППБ. Военослужещите преминаха теоретична част, включваща устройство и технически характеристики на лодка „RIB – 580C – 2 и на извънбордов двигател, техническо обслужване и мерки за безопасност при експлоатация.

Проведоха се и занятия по практическата експлоатация на лодките, като спускане във вода, подготовка на двигателя за работа и кормуване, спасяване на давещ се и кормуване в ограничени подходи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани