Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Парашутисти над Балчик

[post-views]
Парашутисти над Балчик

37Парашутни скокове извършиха вчера военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили“ в рамките на съвместната българско-американска подготовка PLATINUM LION Special Operations, съобщиха от МО.
В района на летище Балчик военнослужещите изпълниха учебно-тренировъчни и бойни скокове с различни типове парашутни системи, включително и най-новите, които са на въоръжение в българските специални сили. Скоковете бяха извършени от височина от 400 до 3500 метра, от борда на военнотранспортен самолет „Спартан“. Среща с личния състав, участващ в учението, проведе началникът на отбраната генерал Константин Попов. 
През 2016 г. PLATINUM LION Special Operations”се провежда в периода 14 – 26 август, информираха от МО. От българска страна участват близо 235 военнослужещи от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Силите за специални операции на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, включително транспортен самолет С – 27 J от ВВС.
По време на PLATINUM LION Special Operations българските парашутисти отработват елементи от мисиите на Силите за специални операции.
Извършват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от ниски и средни височини. 
За първа година в подготовката участват рейнджъри от спецсилите на САЩ – десет военнослужещи от специалните сили на ВМС (Naval Special Warfare Unit TWO – NSWU 2). 

Най-ново

Единична публикация

Избрани