Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Капитан-лейтенант Христо Христов: Новото е добре дошло за всички

[post-views]

EkipВ армията всичко, което е ново и се модернизира е добре дошло за всички, споделя капитан-лейтенант Христо Христов. Той служи в свързочно поделение на флота и въпросите за качеството, възрастта и възможностите на техниката са от особено значение за него и колегите му. По отношение на върховите технологии всичко ново, което навлиза, се използва максимално рационално, а старите неща са вече по-трудни за обслужване, обяснява офицерът.
Той е родом от Добрич. През 1998 г. влиза във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Избрах професията на морския офицер, мечтаех за нещо подобно – пожарникар, моряк, заради предизвикателството, казва капитан-лейтенант Христов. От 2003 г. е офицер във военния флот. 
Не е разочарован от избора си. Смятам, че всичко, което съм вложил, си е струвало, очакванията ми се оправдаха като реализация, изисквания в работата, отношение към хората, режим, начин на живот като цяло, казва офицерът.
Той напомня, че с напредъка на технологиите нещата се развиват много по-бързо, което съответно повишава резултатите. В тази обстановка особено важно е военнослужещите да са в крак с новостите. 
Основната форма за подготовка на офицерите е самоподготовката, категоричен е капитан-лейтенант Христов. Според него като цяло хората, които влизат в армията, имат шанса да се включат във воинския строй като допринесат с нещо положително за развитието на формированието и за собственото си израстване в професията. Има перспектива, път, който, извървявайки го, ще останат доволни от това, което са избрали, споделя офицерът.
IMG_7571А какво е нужно на флота? „На всеки моряк му трябва кораб. В момента се работи над това. Нещата са тръгнали в правилната посока. Очаква се постъпването на нови образци въоръжение, кораби, модернизират се старите, които вече имат нужда от ремонт. Смятам, че нещата вървят към по-добро”, споделя наблюденията си капитан-лейтенант Христов.
Самият той също ще надгради офицерската си кариерата. Приет е във ВА „Г. Ст. Раковски“ и се подготвя за 14-те месеца във военната Алма матер. За този период казва: „Малко или много нещата ще се развият и ще стане ясно къде мога да продължа и да помогна с това, което знам“.
Женен е, със съпругата му имат син на 6 годинки. За момента неговото желание е да стане ловец, ходим на лов – не, не лов на покемони, а истински лов в гората, което си е и добър туризъм, обяснява капитан-лейтенант Христов.
Сигурен е, че най-важен за изграждането на един офицер е стремежът към самоусъвършенстване, към нови знания и умения, свързани с военната професия. Така човек не само е на ниво при изпълнение на поставените задачи, а и може да оказва необходимата помощ на подчинените си и на подрастващите, обяснява капитан-лейтенант Христов. И добавя още едно условие, необходимо за успеха – самочувствието. Качество, което е много важно, но трябва да е с покритие, категоричен е офицерът.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Виж още

Избрани