Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

CSKA
Поредната странна треньорска рокада в българския футбол бе осъществена вчера. Ръководството на ЦСКА -София представи Едуард Йорданеску. Младият специалист пристигна на стадион „Българска армия“ с легендата на „червените“ Христо Стоичков. До тях застанаха Пламен Марков, Димитър Пенев и Трифон Попов.
Румънският наставник демонстрира самочувствие, но това едва ли ще е достатъчно за феновете. Този специалист засега е известен единствено с това, че е син на великия Ангел Йорданеску, който води румънците и на европейските финали това лято във Франция. Едуард заменя принудения да подаде оставка в неделя Христо Янев, който си тръгва от „Армията“ защото не успя да спечели първите две гостувания на „червените“ в първенството. 
Йорданеску категорично заяви, че ще успее да развие потенциала на ЦСКА-София. Той допълни, че не се страхува от напрежението в клуба и не пропусна да изкаже огромното си възхищение от историята и привържениците на червените“.
„За мен това е един много щастлив ден, защото днес се присъединявам към ЦСКА. Това е страхотна чест да бъда до такива легенди. Идвам в клуб със страхотни традиции и фенове. Знам, че имаме страшно много работа да свършим. За мен е голяма отговорност да съм част от такъв голям клуб. Искам да благодаря на собственика, на борда на директорите и на всички, които са зад мен. Разбирам каква крачка съм направил, бъдете сигурни, че моята работа ще бъде като на топтреньор. Мисля, че бях ясен. Аз не мога да обещая, че ще променя отбора от днес за утре. Искам да благодаря на Христо Янев, той е събрал много млад отбор. Знам каква е конкуренцията в Първа лига. Имах време да гледам мачове на „Левски“ и „Лудогорец“, но не искам да правя сравнения. Ние сме готови да се борим, ала за да бъдем по-добри, трябва да работим много. Моята цел е да бъдем здрав състав, да се борим за първите места, но за да си шампион, трябва да вдигнеш нивото“, коментира Едуард Йорданеску.
Румънецът поиска трима нови футболисти и вероятно такива ще пристигнат със Стойчо Стоилов от Южна Америка до края на летния трансферен прозорец. Нищо чудно в Борисовата градина да акостира и някой румънски състезател. 
На вчерашната пресконференция на клуба се появи и един от главните акционери на ЦСКА-София – Христо Стоичков, който се оказа, че кооридина кадровата политика на „Армията“. Стоичков е у нас заради снимките на рекламни клипове и ангажиментите си към родна компания за залози, но това не му попречи да намери нов треньор за ЦСКА – София. 
Сега мога да представя част от ръководство и новия старши треньор на ЦСКА. Най-напред – Димитър Пенев остава почетен президент на клуба. Спортен директор на ЦСКА ще бъде Пламен Марков. Финансов директор остава Трифон Попов. Треньор ще е една личност, на която се спряхме всички заедно. Говорихме с наши колеги, които са близки до него и неговия баща, хора като Джика Хаджи и Джика Попеску, и затова се спряхме на него. Решихме треньор да бъде чужденец с опит, който да знае как да наложи дисциплина в отбора. Не е новост да се сменят треньори. За да се спрем на даден треньор, той не е от днес или от вчера. Лесно е, когато имаш учител като неговия баща. Няма значение вече кой го е довел. Всички заедно сме взели това решение“, сподели Христо Стоичков.
Камата заяви, че все пак вратите на „Армията“ не са затворени за Христо Янев, но отказа да коментира дали той лично е стопирал завръщането на Любослав Пенев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани