Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турнир за празника на транспортната авиация

[post-views]
Премиерът с гол срещу ЦСКА 1948

EOPVRНа 24 август 16-а транспортна авиационна група /16 ТРАГ/ отново организира спортен празник за своите служители. Три отбора – Ескадрила за периодично обслужване и войскови ремонт – ЕПОВР, Ескадрила за летищно-техническо и битово обслужване – ЕЛТБО, и логистични секции и сборен отбор на ЩАБ и ОХР в рамките на 2 часа във формат всеки срещу всеки доказаха, че футболът е любимият спорт на служителите от ВФ 24900 – Враждебна. 
Турнирът бе открит от командира на ВФ 24900 полковник Пейчо Пейчев, който не скри своята радост от поддържането на традициите в спорта, пожела много голове, с които да зарадваме публиката и още много такива турнири.
Отборът на ЕПОВР спечели и двата си мача с по 2:0. В този екип има четирима играчи от представителния тим на ВСК „Спартан“ и те достойно защитиха името на ескадрилата си. Водени от своя капитан Павлин Атанасов – Марто, Влади, Дани, Вельо и вратарят Станимир не оставиха никакви надежди на своите противници.
Ескадрила ЕЛТБО и логистични секции бяха също достоен противник, но липсата на смени и игрова практика на състава доведе до инкасиране на една загуба. Двамата  играчи от представителния тим на ВСК „Спартан, Кирчо и Недялко дадоха всичко от себе си, но когато я няма 100% поддръжка от колегите, загубата е неизбежна.
Индивидуални награди получиха м-р Велин Русков за най-красив гол, к-н Светослав Недялков за най-добър вратар и ст. Л-т Димитър Христозов за най-комплексен играч. За трета година отборен първенец бе отборът на ескадрила ЕПОВР.
Секретарят на ВСК „Спартан“ Боян Алексиев пък обяви, че вече спортният клуб има официална покана да участва в Световните игри по футзал в Палма де Майорка през 2017 година.                            

Най-ново

Единична публикация

Избрани