Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украински офицери на курс във Варна

[post-views]
Украински офицери на курс във Варна

4-ukrainciОпреснителен курс по английски език за офицери и преподаватели от военноморския факултет на Одеската национална морска академия по програмата на НАТО DEEP стартира във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.

Програмата предвижда 120 часа занятия по английски език за напреднали, входен тест и тест в края на курса по стандарта на НАТО STANAG 6001, съобщиха от морската ни Алма матер.

Курсът се провежда от преподавателите от Департамента за следдипломна квалификация Станислава Иванова и Кирил Хаджиев, а заключителният тест – от оторизирани преподаватели от ВА „Г. Ст. Раковски“ – София. 

Украинските офицери бяха посрещнати от началника на Департамента за следдипломна квалификация – капитан втори ранг Желязко Николов. С кратък брифинг той представи програмата на курса и реда за провеждане на занятията и тестовете.

Мисията на програмата на НАТО за подпомагане на военното образованието (DEEP) е да допринесе за международната сигурност чрез професионализация на офицерския корпус, сержантите и цивилните служители от страни-партньори. Към август 2016 г. програмата DEEP е в активно сътрудничество с 13 страни: Афганистан, Армения, Азербайджан, Хърватия, Грузия, Ирак, Казахстан, Мавритания, Молдова, Монголия, Сърбия, Украйна, Узбекистан.

Най-ново

Единична публикация

Избрани