Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

23.08 – Денят на Шампионската лига

[post-views]
23.08 – Денят на Шампионската лига


LUDOGOREC-2 Снощи, точно в часа, нарочен за отпечатването на този брой на вестник „Българска армия“, бе изтеглен жребият за групите в Шампионската лига по футбол. В този турнир за втори път на такова ниво ще участва „Лудогорец“, а датата на класирането на тима от Разград съвпадна с десетата годишнина от класирането на „Левски“след епичното 2:2 с „Киево“ във Верона.
Тимът от Разград обаче направи наистина 
невероятно постижение 
„Орлите“ завършиха 2:2 при гостуването на „Виктория“ (Пилзен) в Чехия след мъжка 95-минутна битка. Първият мач завърши при резултат 2:0 в полза на „Лудогорец“ и след общ резултат 4:2 разградчани попаднаха в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир. Така „Лудогорец“ на първо време ще се опита да повтори поне постижението си отпреди две години и да спечели повече от четири точки, а амбицията са и за нещо повече. Макар че и това изобщо не е малко.
„Лудогорец“ надмина „Левски“, но определено започна да пренаписва историята на родното участие в този турнир, в който все пак има два полуфинала на ЦСКА отпреди много години. България има титла в лицето на Стоичков с „Барселона“ през 1992 година и още две участия индивидуално като играч във финален сблъсък от турнира на Бербатов с екипите на „Байер Леверкузен“ и „Манчестър Юнайтед“. Това обаче е друго. Сега българските запалянковци ще имат възможност да се наслаждават на голям футбол поне до Коледа. На голям футбол в групите на лигата на богатите.
Затова е редно да припомним 
какво точно 
се случи 

LUDOGOREC-1във вторник вечер на стадиона в чешкия град Пилзен. 
Първото попадение реализира Дюриш в 7-ата минута, след като засече центриране от корнер. В 17-ата минута българският шампион изравни. Джонатан Кафу изведе Вирджил Мисиджан на голова позиция, който с плътен изстрел опъна мрежата. При тази ситуация домакините имаха претенции за игра с ръка на Кафу, но съдията прецени, че няма нарушение на правилата. В 63-ата минута „Виктория“ поведе с 2:1, след като Хейда се разписа с глава. Натанаел не се намеси добре и играчът на домакините опъна отблизо мрежата. Определено мачът бе повече битка, отколкото футболно представление. Затова в заключителните минути станахме свидетели на убийствен натиск на чехите и няколко инфарктни момента, но българският шампион не само успя да се справи с това, но и в края на срещата вкара втори гол. Това стори резерата Клаудиу Кешеру, който в даденото от рефера петминутно продължение оформи крайното 2:2 след брилянтен фалцов изстрел с левия крак, изпращайки топката в горния десен ъгъл на Козачик.
Капитанът: Вече знаем какво да правим в групите
 Капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков определено прие успеха в Пилзен спокоен и със самочувствие: „Аз очаквах такъв мач. Здрав сблъсък. Чехите нямаше какво друг да предложат, но заслужават уважение. В тази среща нямаше толкова футбол, видяхме само битка. Беше нормално да играем разумно. Такива мачове каляват. Доста тежко бе. Отборът може да влиза вече със самочувствие в големи сблъсъци. Радвам се, когато показваме такъв характер. Горд съм с всички. Нека да видим жребия, но не искам да правя сметки. Нека да се наслаждаваме на Шампионската лига“, коментира при пристигането на отбора Светослав Дяков. 


 

Най-ново

Единична публикация

Избрани