Информационен център на Министерство на oтбраната

Почит към героите на Шипка

Shipka„Горд съм, че днес съм тук сред вас – достойни българи, наследници на едно велико дело, на една велика епопея. Днес заедно отдаваме почит на героите – на загиналите, но и на победителите. Смели и храбри хора, със славни сърца, които от този висок връх възвестиха възкресяването на България.“ Това каза началникът на отбраната генерал Константин Попов в словото си по време на честването на 139-ата годишнина от Шипченската епопея. „Днес е времето да се обърнем към себе си, към сърцата си и да решим какво можем и какво искаме да дадем на България. Дали можем да бъдем достойни наследници на предците си, дали днес можем да градим България? Всички вие тук сте доказателство, че можем в името на България – родината, която я е имало и ще я има за нашите деца“, каза още генерал Попов.

Във военния ритуал на връх Шипка участваха представителни подразделения от 61-ва Стрямска механизирана бригада, съобщиха от МО. Пред паметника на върха бяха поднесени венци от името на министъра на отбраната Николай Ненчев и на началника на отбраната генерал Константин Попов.

На събитието присъстваха още началникът на Военната  академия генерал-майор Тодор Дочев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, народни представители, областни управители, кметове, представители на неправителствени организации и граждани.
 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top