Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Клинтън и Тръмп за първи път на едно място

[post-views]

Clinton, Trump pick up big winsПрезидентските надежди на двете основни партии в САЩ – демократът Хилъри Клинтън и републиканецът Доналд Тръмп за първи път се озоваха на една сцена. Двамата взеха участие в организиран от телевизия ЕН БИ СИ форум посветен на националната сигурност и външна политика.
Форумът, организиран от ЕН БИ СИ, е подготовка за традиционните за предизборната надпревара в САЩ телевизионни дебати между водещите кандидати. Бившият държавен секретар Хилъри Клинтън използва случая отново да защити начина, по който е боравела с класифицирана информация по време на мандата й. Припомням, че Клинтън беше разследвана за това, че е застрашила националната сигурност на страната, като е използвала личната си електронна поща.

„Класифицираните материали са озаглавени с „Топ секретно”, „секретно” и „поверително”. И за това ще повторя и ще припомня заключителния доклад на Правосъдния департамент. В него се посочва, че нито един от емейлите, които съм изпращала или получавала на личната си поща, не е бил озаглавен с подобно заглавие.”

Републиканската надежда Доналд Тръмп се възползва от ефира да атакува демократите,  като заяви, че руският президент Владимир Путин е по-добър лидер от Барак Обама. Тръмп посочи, че ако влезе в Белия дом ще работи за нормализирането на отношенията с Русия.

„ Като видях как президентът Обама и Путин се гледат един друг, веднага ми стана ясно, че двамата няма как да работят заедно. Знаете ли хубавата част да работиш с някого, е тази, че Русия иска да победи ИДИЛ не по-малко от нас. Затова ако имахме връзки с Русия, нямаше ли да е чудесно, ако можехме да работим заедно и да разбием ИДИЛ.

Икономиката, наред с външната политика и сигурността, са сред водещите теми по време на предстоящите директни телевизионни дебати между двамата кандидати. Именно директният сблъсък между тях ще има най-голяма тежест при оформянето на решението за кого да гласуват американците през ноември.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Виж още

Избрани