Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първа среща между Туск и Мей в Лондон

[post-views]
Първа среща между Туск и Мей в Лондон

theresa-may-donald-tuskПредседателят на Европейския съвет Доналд Туск призова Великобритания да започне, колкото се може по-скоро процедурата по доброволно напускане на съюза, при визита си в Лондон.
Великобритания и Европейският съюз трябва да работят заедно, за да се осъществи плавно тяхната раздяла и да бъдат изградени нови здрави отношения. Това е заявила днес британският премиер Тереза Мей на председателя на Европейския съвет Доналд Туск.
Говорителка на Даунинг стрийт 10 каза, че двамата лидери са имали първа среща, откакто Мей стана премиер след вота на 23 юни за излизане на Обединеното кралство от ЕС. По думите на говорителката британският премиер е останала с впечатление, че ръководството на ЕС разбира необходимостта да й бъде дадено време да изработи преговорна позиция, преди да започне официалната процедура за излизане от съюза. 
От своя страна Доналд Тукс е категоричен,  че в интерес на всички страни е преговорите да започнат колко се може по-скоро.
По време на срещата Тереза Мей е уверила Доналд Туск, че Лондон ще бъде „силен играч“, докато все още е член на ЕС и че ще продължи да стои твърдо зад санкциите срещу Русия заради действията й в Украйна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани