Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов телевизионен сезон – нова програмна схема на ВТК

[post-views]
Нов телевизионен сезон – нова програмна схема на ВТК

vtk_predavaniq-vodeshti-saitПрограмата на Военния телевизионен канал посреща новия телевизионен сезон с доста промени. Информационният и публицистичен блок запазва своя начален час 18:30 с централната информационна емисия и с коментарното студио на водещия Евгени Кръстев с ново заглавие „Пресечна точка“. Приоритетни за предаването  остават темите в областта на политиката, геополитиката, националната сигурност, международните отношения и международната сигурност, националната и световната икономика. „Пресечна точка“ ще се излъчва отново в понеделник, сряда и петък, от 19:15 ч. и ще има времетраене 45 минути. Новинарският поток е поверен на трима продуценти: Стоян Марков, Милена Бояджиева и Евгени Мандаджиев. Продуцентското начало има за основна цел да даде цялостен облик на информационните емисии и да открои ясно задачите на ВТК в информирането на специализираната аудитория на канала. 
Основното информационно-публицистично предаване на ВТК СНАЙПЕР с водещ Владислав Прелезов ще се излъчва с нов начален час, ново времетраене и в друг ден от седмицата. Срещата с гостите, коментаторите и анализаторите в „Снайпер“ ще бъде от 17:00 ч. в четвъртък с повторение в събота от 12:00 ч. 
В събота и неделя е запазеното място на военните репортери на ВТК. Те ще показват какво се случва в Българската армия, съвместните учения и инициативи с партньорите на България в областта на националната сигурност и безопасност, ще показват живота на военнослужащите, техните постижения и проблеми. Началният час остава 18:30.
Зрителите на „Мисия Здраве“ с водещ Мария Петкова ще очакват предаването вече в петък от 17:30 ч. с повторение в неделната програма. „Знаците“ на Ива Сапунджиева запазва деня на излъчване – сряда, два пъти месечно от 17:30 ч. 
 „Щрихи от миналото“ е новото заглавие на предаването на Силвия Робова. То ще се излъчва във вторник от 17:30 ч., с повторение в неделя. Повече внимание авторката ще отделя на историческите събития, свързани с Българската армия, с подвизите на българските воини, ще представя различни гледни точки и оценки на събития и  личности. 
Зрителите на ВТК навярно са забелязали един млад и напорист репортер, който отскоро е член на екипа. Димитър Димитров от септември ще се изявява и като автор и водещ на предаването „Войнишко око“. Свежият му поглед към случващото се в България и по света ще Вви изненада, подгответе се за неочаквани обрати и подходи към обикновените неща от живота. Начален час 12:00 във вторник и четвъртък, с повторение от 19:15 същите дни.
Филмовата програма на канала има много зрители. Те са хора, които обичат европейско кино, които търсят големите имена на режисьори, сценаристи и актьори и знаят, че по-голямата част от филмите, които им показваме, са носители на награди от най-големите европейски и световни фестивали. В късната есен ще ги изненадаме с нови интересни и стойностни филми.

Най-ново

Единична публикация

Избрани