Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Приемат нови командоси

[post-views]
Приемат нови командоси


priem-komandiriКъм състава на 68-а бригада „Специални сили“ днес ще се присъединят нови войници. Ще бъдат предложени договори на 26 души, които успешно преминаха медицинските прегледи и тестовете по обща култура и физическа подготовка. 
За обявените за прием 50 места, документи подадоха 30 кандидати. Един отпадна по медицински причини, оказа се, че е негоден за военна служба. На изпитите се явиха 27 и на 26 ще предложим договори, обясни началник-щабът на бригадата полковник Димитър Бучков, който бе председател на комисията за подбор на кадрови войници от граждански лица. Той добави, че 3 са девойките, издържали успешно тестовете. Една от тях даже е била първа в сериите на 1000 метра крос. Другите дисциплини по физическа подготовка са „совалка“ 10 по 10 метра, коремни преси и лицеви опори. Ако на една дисциплина кандидатите не покрият нормативите, те отпадат. 
На теста по обща култура, при който кандидатите трябва да отговорят на 100 въпроса за 60 минути, шестима са били малко над 50-те точки, но все пак са се включили в изискванията.  Желаещите да се посветят на военната служба са били предимно от Пловдив и региона, но е имало и от по-далечни селища.
Трима от 26-те, на които ще бъдат предложени договори, вече са били кадрови войници, и те могат веднага да започнат службата си във формированието. Останалите ще преминат обучение в Центъра за единна начална подготовка в Плевен. А до заминаването си там те ще водят теоретични занятия в бригадата.
Според полковник Бучков, вероятно рекламата на военната служба не е била достатъчна, тъй като десетина души са искали да подават документи след изтичането на обявения срок. Очаква се да бъде обявен нов прием за 68-а бригада. За него, увери полковник Бучков, ще направим по-голяма агитация сред младежите и девойките.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found