Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сертификация на 32-рия контингент за Афганистан

[post-views]
Сертификация на 32-рия контингент за Афганистан

sertifikati-afganistanОт 7 до 9 септември се проведе сертификацията на 32-рия контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан. Комисията от Съвместното командване на силите провери документите на контингента и  наблюдава тактико-специалното занятие на механизирания взвод на Гарнизонния учебен център „Люляк“.
Национален командир на 32-рия контингент е полковник Андрей Тодоров Мецов от дирекция „Стратегическо планиране“ на Министерството на отбраната. Помощник-национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Георги Петров Манев от военно формирование 46430 – София. Командир на механизирания взвод е капитан Иван Колев Пипов от военно формирование 48430 – Стара Загора.
Контингентът е подготвен във военно формирование 48430 – Стара Загора, и е с обща численост 110 военнослужещи. Състои  се от национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани