Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов командир в Долна митрополия

[post-views]
Нов командир в Долна митрополия

2-vvsСъс заповед на министъра на отбраната командването на Учебна авиационна група „Георги Бенковски“ е възложено на подполковник Ангел Николов – заместник-командир на формированието, съобщиха от УАГ. Той прие длъжността от полковник Юлиян Радойски, който започна обучение като редовен слушател във Военна академия „Г. С. Раковски“ по магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и Въоръжените сили“. 
Актът за приемане и сдаване на длъжността бе подписан в присъствието на Командира на 3-а авиационна база „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Иван Лалов и членовете на комисията. 
Подполковник Николов е възпитаник на ВВВУ „Георги Бенковски“, випуск 1999 год., специалност „Летец – пилот“. През 2011 год. завършва Военна академия „Г. С. Раковски“. Военната му кариера започва като младши пилот в 5-а изтребителна авиационна база „Равнец“, след което преминава в 3-а авиационна база „Граф Игнатиево“. 
Заемал е длъжностите заместник-командир на звено, помощник-началник на отделение, старши експерт в Командването на ВВС, инспектор – пилот в Сектор „Авиация“ към Отдел „Операции“ в Командването на Военновъздушните сили. 
От 2015 год. е заместник-командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани