Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пневмония временно спъна президентската кампания на Хилъри Клинтън

[post-views]
Битката за Белия дом – бунт срещу системата

CLINTONКандидатът на демократите за президент Хилъри Клинтън беше принудена да отмени пътуване до Калифорния в рамките на предизборната си кампания. Представител от щаба на президентската надежда на демократите посочи като причина, тежка форма на пневмония.
Бившият държавен секретар трябваше да остане 2 дни във Флорида за среща със спонсори и за да държи реч за икономическата си програма пред симпатизанти.
Притеснения относно здравословното състояние на Клинтън се появиха  в неделя, след като й прилоша по време на възпоменателна церемония в памет на жертвите от 11 септември в Ню Йорк. Лекарят на Клинтън – д-р Лиза Бардак обясни, че в петък кандидатът за президент е била диагностицирана с пневмония и са й изписани антибиотици, но в неделя й е станало лошо от жегата. Според Бардак бившата първа дама се възстановява добре.
Конкурентът ѝ – републиканецът Доналд Тръмп от месеци поставя под въпрос здравословното състояние на Клинтън, която през 2012 след припадък получи  мозъчен кръвоизлив от удара. Според Тръмп тя няма сила и издръжливост за президент, изтощена е и спи твърде много.
В отговор на нападките личния лекар на Хилъри Клинтън издаде медицинско, според което тя може да изпълнява функциите на държавен глава.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани