Информационен център на Министерство на oтбраната

Футболни страхове в Англия

767c02f93a17e69f097c6cc6b5e5e3c7 Английската футболна асоциация (ФА) се опасява, че напускането на Европейския съюз (ЕС) може да усложни задачата пред страната да спечели домакинство на голям международен турнир. Притесненията на ръководния орган изрази лично председателят Грег Кларк въпреки че едва половината от 55-те членки на Европейската футболна асоциация (УЕФА) всъщност са част и от ЕС.
Англичаните вече се провалиха в кампаниите за световните първенства през 2006-а и 2018-а година, но пък спечелиха правото да приемат полуфиналите и финала на европейското първенство през 2020-а. Европа пък може да чака чак до 2034 година за домакинство на световното първенство. Русия ще приеме шампионата след две години.
„Въпросът е дали ще можем да разчитаме на подкрепа от държавите в Европейския съюз, след като го напуснем, или те ще гласуват за своите членки? Не знам какъв е отговорът, но трябва да разберем. Нужни са ни силни връзки с членовете на УЕФА и ФИФА, а тази тежка работа ще бъде възложена на мен“, каза Кларк. „Ще променим стратегията си за тези кандидатури. Може би имаме най-голям шанс при съвместно домакинство със страна, която все още е член на Европейския съюз“, добави той. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top