Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Безобразие!

nacionalen-otborБългарският национален тим по футбол бе на път да сътвори поредната историческа глупост. Това щеше да се случи още на старта в световните квалификации за Мондиал 2018 в Русия. Националите на Ивайло Петев надиграха с гол в последните секунди Люксембург с 4:3, след като за пореден път демонстрираха посредствена игра. Само Господ този път реши симпатичния тим на Люксембург да си тръгне с 13-а загуба от сблъсък с българи. Гостите показаха много грамотна игра, разчитаха на хлапаци на по 16 и 19 години и ни показаха колко много сме далеч от международния футбол. Ама много далеч.
Иначе за радост, селекцията на Ивайло Петев стигна до победата след невероятен гол на Александър Тонев в 92-рата минута. Секунди по-рано Бонхарт бе изравнил и вероятно бе подписал оставката на българския селекционер.
А срещата започна по съвсем различен начин. Уж. Това бе така, защото Димитър Рангелов даде аванс в 16-ата минута на „трикольорите“. Първото полувреме бе пропито от скука, понеже гостите все още не намираха сили да се хвърлят в атака и да покажат какво могат в действителност. През втората част обаче на терена се видя кое е футболното джудже и това определено не бе Люксембург. Жоаким с две попадения в 60-ата и 62-рата минута шокира броящите се на пръсти запалянковци по трибуните на националния стадион „Васил Левски“ във вторник вечер. За късмет на българите Марселиньо с глава върна равенството моментално в 65-ата минута след непростима грешка на противниковия вратар. Корекцията дойде в 79-ата минута, когато  Ивелин Попов с отлично изпълнение на фаул направи 3:2. Но това не бе всичко, както се казва в онези досадни реклами. В 90-ата минута Бонхарт през няколко човека матира Владислав Стоянов, а Тонев с бомбен шут вкара в продължението за 4:3. В последните две минути нашите станаха за смях с безидейното си опълченско поведение.
През цялото време играта на българите в защита бе повече от трагична. Очевидно Иван Иванов още не е на онова ниво, на което го помним от времето, когато се състезаваше за „Партизан“ и „Базел“. В началото на втората част  бранителят на „Панатинайкос“ дори повали Жоаким в наказателното поле, но реферът не видя и остана безмълвен. А спокойно можеше да посочи бялата точка. Още по -спокойно можем да попитаме, с какво са заслужили да носят националната фланелка Чорбаджийски, Недялков и С.Попов. Поне в този мач те не оправдаха доверието. Както и всички останали всъщност.
Безобразие. Какво ли още може да ни поднесе този национален тим? Разбира се, теоретично всичко може да се случи в следващите мачове още повече, че Франция направи 0:0 при визитата си на Беларус, а Швеция и Холандия приключиха при 1:1 в Стокхолм.
С тази българска игра обаче няма как да стане!

Най-ново

Единична публикация

Избрани