Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сирийската армия с твърдения за свален израелски изтребител

[post-views]
Решителни действия: Израел удари Ивицата Газа в отговор на ракетни нападения

izrael-samoletСирийската армия твърди, че свалила изтребител и безпилотен самолет на израелската армия. Сирийската държавна телевизия САНА посочва, че израелската военна техника е обстрелва позиции на правителствените сили в южните части на страната. Израел отрече информацията да е губил летателни апарати в небето над Сирия.
Израелското командване потвърди, че ВВС на страната са провели операция по границата със Сирия.
От там посочват, че срещу изтребители и безпилотния самолет наистина са били изстреляни две ракети, които обаче са пропуснали целта си.
Израелската операция е в отговор на заблуден снаряд, изстрелян от сирийска територия, и паднал в района на Голанските възвишения, посочват от израелското командване.
Военните допълват, че при инцидента няма пострадали нито причинени разрушения, но в официалното съобщение на армия се посочва, че цели на израелските самолети са били позиции на позиции на сирийската артилерия в централните части на Голанските възвишения.
Окупираната от Израел територия често става повод за размяна на изстрели по границата със Сирия, като последния инцидент е четвъртия от началото на месеца, посочва агенция Ройтерс.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани