Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА-София прави нов отбор

[post-views]
ЦСКА-София прави нов отбор

00623030В паузата за мача на националния тим с Люксембург ръководството на ЦСКА-София усилено работи по селекцията на първия тим. На първо време бяха освободени четирима от играчите, които започнаха новия сезон в Първа лига. Това са Йордан Йорданов, Самир Аясс, Станислав Маламов и Петър Витанов. 
Те няма да получат картотеки за тази кампания, като крайният срок за подаване на документите за това бе  7 септември.  И четиримата бяха част от състава, който миналия сезон спечели Купата на България. От тях Станислав Маламов дори отбеляза победното попадение срещу „Монтана“ във финалната битка на Националния стадион „Васил Левски“.   В същото време се разбра, че една от опциите за нов нападател на ЦСКА-София е бившият играч на „Литекс“Данило Асприля. 27-годишният колумбиец направи фурор с представянето  в българското първенство с екипа на оранжевите, като в 57 мача отбеляза 22 гола. В началото на тази година оранжевите го продадоха на „Ал Аин“ (ОАЕ), прибирайки за него над 2 млн. евро. Арабите пък му дадоха заплата от 4,2 млн лева за 3-годишен контракт.   Сериозните пари, които бяха хвърлени от „Ал Аин“ определено пречят Асприля да акостира на „Армията“, но ръководството на ЦСКА-София все още не е отписало преговорите. 
Все пак по-реалистичният вариант е червените да привлекат друг нападател, а офанзивата към колумбиеца да започне отново след края на есенния полусезон. Точно затова се водят сериозни преговори с румънския Корнел Рапа.   Той е бивш футболист на „Оцелул“ и „Стяуа“, но сега е свободен агент.   
Освен него на „Армията“ се очаква да пристигне и централен нападател. Той трябва да подсили тима на Едуард Йорданеску в следващите няколко дни, като червените преговарят с набелязани играчи, но все още няма официално споразумение. 
Безспорно обаче големият трансферен удар на „червените“ е привличането на бившия национал Станислав Манолев, който има спечелена купа на Холандия с местния гранд „ПСВ Айндховен“. Роденият на 16 декември 1985 година в Благоевград десен полузащитник пристига на „Армията“ като свободен агент.   За последно националът игра в руския „Кубан“ (Краснодар), за който през сезон 2015/2016 записа 23 мача в Премиер лигата. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани