Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шимон Перес получи инсулт – състоянието му е критично, но стабилно

[post-views]
Шимон Перес получи инсулт – състоянието му е критично, но стабилно

shimon-14Състоянието на бившия израелски президент и нобелов лауреат за мир Шимон Перес остава критично, но стабилно. Това каза лекуващият лекар на държавника, който във вторник беше приет след тежък инсулт.
Лекуващият доктор Рафи Валдан, който е и зет Шимон Перес, заяви, че е твърде рано да се говори за последиците от прекарания инсулт. Според него 93-годишният  държавник има добри шансове да се възстанови. Бившият президент е хоспитализиран в болницата в Тел Авив. Инсултът е засегнал дясното полукълбо на мозъка, и лекарите са го поставили в изкуствена кома 

Изцах Креис – директор на медицински център Шеба, коментира:

„Състоянието на господин Перес е стабилизирано, но критично. Преместихме го в интензивното отделението по неврохирургия, и ще бъде под постоянно наблюдение на специалистите.”

В 70 годишната си политическа кариера Шимон Перес е неразделна част от почти всички важни събития историята на израелската държава.
Два пъти председател, Перес е отличен и с престижната нобелова награда за мир, след като през 1994г постига временно мирно споразумение с палестинците.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани