Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Генерал-майор Стойков пое ВВС

[post-views]
Генерал-майор Стойков пое ВВС

vvs-general-stoichevГенерал-майор Цанко Стойков официално встъпи в изпълнение на длъжността „Командир на Военновъздушните сили“ вчера, съобщиха от МО. Началникът на отбраната генерал Константин Попов представи генерал-майор Стойков пред командирите на войсковите формирования от състава на ВВС и личния състав на Щаба на ВВС.
„Очаквам от генерал-майор Стойков да изгради силен екип и да работи за стабилизирането и развитието на ВВС“, каза генерал Попов. Той подчерта, че генерал-майор Стойков има солидно образование и е отличен пилот и подготвен командир. 
„Мой основен приоритет ще е изграждането и развитието на ВВС, което ще постигнем заедно с командирите на бази и с целия личен състав“, каза генерал-майор Стойков и очерта трите основни задачи пред Командването на ВВС. „На първо място трябва да съхраним хората и да привлечем нови, за да осигурим приемственост. Продължаваме работата по финализиране на основния ни проект за придобиване на нов тип боен самолет. Ще работим и по поддържане на авиационната и обслужващата техника, за да гарантираме безопасната им експлоатация“, каза още новият командир на ВВС. Той заяви, че от изключителна важност са моралът и устойчивостта на воинските колективи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани