Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Горещи заглавия от „Киномания 2016“

[post-views]
Горещи заглавия от „Киномания 2016“

brandoКиномания през тази година е от 17 ноември до 1 декември. Филмовата панорама, традиционна през ноември, през тази година навършва 30 години. По повод юбилея организаторите предлагат две седмици кино удоволствия с най-качествените нови предложения от световните екрани.
За 6 заглавия в Зала 1, билетите ще са в продажба на 30 септември: „Cafе Society“ – интригуващо предложение на майстора Уди Алън, с което беше открит фестивалът в Кан; „Хулиета“ на друг ас в режисурата – Педро Алмодовар (от конкурсната програма на Кан), както и „Флорънс, несъвършената Дива“ с режисьор Стивън Фриърс и с участието на носителката на „Оскар“, Мерил Стрийп.
Киномания 2016 ни представя и парещи заглавия от Венеция – откриващият филм с носителката на приза за най-добра актриса Ема Стоун – „В страната ЛА-ЛА-ЛА“, „Камшичен удар“ на Деймиън Шазел; „Светлината между океаните“ със звездите Майкъл Фасбендър, Алисия Викандер и Рейчъл Вайси; „На Млечния път“ – новия филм на Емир Кустурица с участници Моника Белучи и самият той.
Селектирани са и най-силните филми на световното кино от последните две години, които не са показвани в България. Ще се представят и наградени ленти от престижни международни фестивали в Берлин и други свтовни форуми.
От 7 до 16 ноември Киномания 2016 ще почете и двама легендарни режисьори с поредица техни култови заглавия. Филмовият законодател  Бертолучи тази година навърши 75 години и ще бъде представен със скандалният за времето си шедьовър „Последното танго в Париж“ (с Марлон Брандо и Мария Шнайдер), с „Двайсети век“, „Последният император“ (с 9 „Оскар“-а, включително за най-добър филм), „Чай в пустинята“, „Открадната красота“, провокативният „Мечтатели“, а „Обсадени“  ще бъде показан за първи път в България.
Със 7 филма на великия Андрей Тарковски ще отбележим и 30 годишнината от неговата смърт: „Иваново детство“, „Андрей Рубльов“, „Соларис“, „Огледало“, „Сталкер“, „Носталгия“ и „Жертвоприношение“, с който печели наградата на журито на фестивала в Кан.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани