Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отличията на София за постижения в културата

[post-views]
Отличията на София за постижения в културата

belchev
Мирослав Боршуш – създателят на Перото-НДК и Михаил Белчев – носител на наградата за цялостно творчество.

В Софийската опера се състоя церемонията по връчването на годишните награди за култура на София. Награда за цялостно творчество, изключителни постижения и принос бе връчена на Михаил Белчев. 
Миналогодишният носител на отличието за литература – младият писател Александър Шпатов връчи тазгодишния приз на литературен клуб „Перото“. Д-р Ия Петкова – ръководител направление „Стратегическо развитие, външни комуникации и продуцентски център“ на НДК благодари на създателя на „Перото“– изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош „за енергията, оптимизма и вярата“. 
Наградата за театър отиде при Катя Петрова – за режисурата на спектакъла „Роня – дъщерята на разбойника“ в Театър „София“. 
Райна Кабаиванска бе удостоена с приза в категория „Музика“ – за приноса й за развитието на млади оперни певци в България и чужбина в майсторските й класове. 
За изобразително изкуство наградата взе Николай Майсторов – с изложбата „Сто икони по сто сонета“ в галерия „Райко Алексиев“. 
Филмът „Каръци“ на режисьора Ивайло Христов бе удостоен с наградата за кино, а предаването на БНТ „Библиотеката“ с водещи Андрей Захариев и Георги Ангелов получиха наградата за журналистика. 
Фестивалът за съвременен танц и пърформънс „Антистатик, грабна приза за развиване и съвременни жанрове в изкуствата.
Наградата на журито отиде при фотографката Десислава Кулелиева за двете й изложби „Детайлите на София“ и фотоалбума „София в детайли“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани