Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прокуратурата в САЩ повдигна обвинения на бомбаджията от Ню Йорк

[post-views]
Прокуратурата в САЩ повдигна обвинения на бомбаджията от Ню Йорк

bombadjia-usaПрокуратурата в САЩ повдигна обвинения срещу Ахмад Рахами, основният заподозрян за бомбените нападения в Ню Йорк и Ню Джърси, при които бяха ранени 29 души. Роденият в Афганистан Рахами е обвинен в общо десет престъпления, включително и тероризъм.
Част от обвиненията срещу родения в Афганистан Рахами включват използването на оръжия за масово унищожение. 28 годишният натурализиран американец, беше тежко ранен при престрелка с полицията. Освен за тероризъм той ще бъде съден и за нападение срещу полицай.
Наказанието само по това обвинение е доживотен затвор. Преди да бъде изправен пред съда Рахами ще трябва да се възстанови от раните си. От болницата, в която е приет, съобщиха, че състоянието му е критично, но стабилно.
От ФБР посочват, че всички следи за бомбеното нападение водят към Рахами. Освен, че е засечен на охранителните камери, негови отпечатъци са открити върху едно от взривните  устройства.
Междувременно стана ясно, че преди две години бащата на заподозрения се е свързал с ФБР, заради опасения, че синът му се е радикализирал.
От ФБР посочват, че са разследвали сигнала, но не са открили връзки между Рахми, и която и да е терористична организация.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани