Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Армията“ без армейци

[post-views]

 

cska-2Един по един футболистите, които през миналата година радваха феновете на ЦСКА и спечелиха държавната купа, напускат стадиона в Борисовата градина. На практика в първият тим остана Чорбаджийски, но след не особено убедителните му изяви и в националния тим е възможно ЦСКА – София да се ориентира към друг играч на неговия пост. В отминалите дни стана ясно, че с картотеки на „трупчета“ вече са двама от любимите футболисти на армейските фенове през миналата година – капитанът Борис Галчев и младият талант Павел Головодов. Двамата изпаднаха в немилост, въпреки че се раздадоха на сто процента и направиха огромни компромиси с кариерите си, за да остават в любимия си клуб. Нещата обаче са се променили, а в последния шампионатен мач, спечелен повече от щастливо с „Черно море“, в основния състав на Йорданеску попаднаха едва четирима български състезатели, ала само един от тях е от миналогодишния състав. 
Иначе, за да оправдае освобождаването ръководството на ЦСКА-София, обяви причините, поради които футболистите са отстранени съответно от първия и дублиращия състав на червените. Борис Галчев е наказан да не попада в групата до второ нареждане заради системно нарушаване на вътрешния правилник. Той, според ръководството е бил нееднократно предупреждаван за поведението си, но не е взел мерки и това породило проблем с единия от собствениците. Младокът от Гоце Делчев Головодов пък е отстранен да не попада в групата на дублиращия отбор до второ нареждане поради системно нарушаване на спортния режим, спортния морал и етиката – добродетели, които трябва да притежава всеки един млад спортист. А за да няма повече спекулации, от „Армията“ допълниха, че футболистите ще напуснат „Армията“ и ще заиграят в различен професионален български клуб някой друг път, но не сега.  Или поне това няма да се случи със сигурност до Коледа. 
Каквито и да са причините, на феновете май взе да им идват в повече подобни отстранявания, защото въпреки смяната на треньори и купуването нови футболисти играта на тима е далеч от желаното. 
Но пък това не се отразява на маркетинговата стратегия на ЦСКА – София. Вчера клубът обяви още един сериозен спонсор в лицето на голяма компания за залагания. Контрактът е за срок от 5 години. От компанията обещаха много интересни предложения и бонуси за феновете.
В същото време и БФС пожали ЦСКА заради вандалския инцидент, при който след края на мача с „Черно море“ бе ранен служител на вътрешното министерство. По принцип за такова деяние всеки провинциален клуб щеше да играе без публика поне два мача. За ЦСКА наказанието бе подменено от съответната комисия и така ще бъде затворен само един сектор, и то за един мач. Този уикенд срещу „Берое“. Полицаят е в болнични и се лекува у дома. Служителят на реда бе уцелен с един от многобройните предмети, които полетяха от трибуните към треньора на гостите Георги Иванов-Гонзо в последните минути. Пострадалият се свлече на пистата до тунела, а негов колега му се притече на помощ.
А в понеделник започна ремонтът на базата край Панчарево. В този ремонт отново ще се включи Александър Чакмаков, който ще изгради един тревен терен за школата на клуба. Благодарение на Чакмаков на стадион „Българска армия“ има тренировъчна база за футбол и баскетбол.

Най-ново

Единична публикация

Избрани