Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кобрата търси съперник за София

[post-views]
С категорична игра и два нокдауна Кубрат Пулев се справи с поляка Анджей Вавжик за 30-ия си успех на професионалния боксов ринг

kubrat-pulev
 Пред репортер на „БА“ най-добрият наш боксьор в тежка категория Кубрат Пулев обяви, че работи единствено по проекта за организирането на сериозен мач пред родна публика. Вариантът за битка, която би решила съдбата на някоя от световните титли с българко участие, изобщо не стои на дневен ред с хита в професионалния бокс Антъни Джошуа.
„През ноември няма да може да стане този мач между мен и Антъни Джошуа. Не е градско първенство на София, за да играем „Славия“ срещу ЦСКА. Това е световна титла и изисква сериозна подготовка. Ноември няма как да стане, нито декември. Ако се случи такъв мач, той ще е през следващата година. Все пак е въпрос на договорка между двата щаба. Има и трета страна, която е Световната федерация по бокс. Има си определени и точни  правила, а те трябва да се спазват. Възможно е да са случи този мач все пак. Иначе не ме притеснява никой и съм готов да изляза срещу всеки. Антъни Джошуа не е лош противник. Много добър боксьор, който няма богат опит. Има много добър щаб, който се грижи за него, и подготовката му е на световно ниво. А всъщност предвиждам да играя мач в началото на декември или края на ноември. Може би ще изиграя един мач. За мен ще е голямо удоволствие да е тук, в София, но  ще видим“, заяви Кобрата.
Шампионът е притеснен от състоянието на българския професионален спорт. „Обикновените хора си спортуват. Идват в нашата зала, бягат в парковете, тренират във фитнесите. Водят и децата си. Това е повече от добре, тъй като българите осъзнават необходимостта от спортуването, от физическата активност. В професионалния спорт обаче нещата не са на необходимото ниво. Сякаш се върви по една инерция от соца, а нещата в световен мащаб се развиват по друг начин“,  допълни Кубрат.
Този разговор водихме в боксовия център „Пулеви“, като присъстваше и бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон Тервел, който отговори на въпроса, дали съжалява, че не е участвал на игрите в Рио така: „Не, изобщо не съжалявам. Аз каквото съм направил на ринга, е добре известно. Мисля, че нашите спортисти се справиха в Рио, но моето място сега е тук.“, заяви Тервел.
Братя Пулеви са изключително доволни от интереса към тяхната школа. Дори трудно се намират свободни места в аматьорските групи по бокс. Нашите известни състезатели обаче са по-доволни, че интересът на децата към спорта е огромен и това им дава сили да продължат с мисията си на спортни проповедници в архаичното българско битие. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани