Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия засилва мерките за сигурност около джамиите

[post-views]
Откраднат камион се вряза в 8 коли в Германия – българин пострада

germania-policeВластите в германския град Дрезден, засилиха мерките за сигурност край всички мюсюлмански институции, след двете бомбени нападения. Полицията все още няма мотиви за атаките от понеделник вечерта срещу джамия и срещу международен конгресен център.
Властите в Дрезден предполагат, че нападенията са дело на националистите. Атаките станаха в навечерието на празниците по случай обединението на Германия.
През последните месеци нападенията на расова основа зачистиха значително в страната, особено в района на Дрезден, коментират световните агенции. Само за последния месец, тълпи от националисти щурмуваха няколко бежански центъра.
Дрезден е люлката на националистично анти-ислямскло движение ПЕГИДА, чиято обществената подкрепа продължава да расте. Само в Дрезден, всеки уикенд движението събира по 20 хиляди души.
Причината за зачестилите случаи на расистки нападения, особено в Източна Германия, е политиката на отворени врати за бежанците, която води канцлерът Ангела Меркел, коментират световните агенции.
Доказателство за отношението на германците към тази политика са трите поредни загуби на християндемократически съюз на Меркел, за сметка на анти-европейската и анти-ислямската партия Алтернатива за Германия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани