Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военни почести в Сливен

[post-views]
Военни почести в Сливен

Валерия Тодорова

sliven-22-septНа площад „Хаджи Димитър“ в Сливен с военни почести и ритуал-поклонение бе честван Денят на независимостта с участието на командира на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев, военния духов оркестър и военнослужещи от формированието. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци венци и цветя поднесоха военнослужещи и признателни граждани.
В словото си кметът Стефан Радев посочи: „Независимостта не означава само победа. Тя е предимно отговорност да пазим постигнатото и да градим бъдещето, което зависи от усилията на всеки един от нас“.
Отправен беше призив към гражданите да се включат в инициативата на община Сливен за набиране на средства за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк.
Предния ден Военният духов оркестър на в. ф. 22220 с диригент капитан Калин Гемеджиев изнесе концерт в центъра на града.
За командира на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев празникът е двоен – всяка година на 22 септември той чества не само Деня на независимостта на България, но и своя рожден ден. По този повод той получава добрите пожелания от личния състав на формированието за здраве, радост и много успехи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани